Izvor: NoviMagazin.rs, 20.Dec.2019, 19:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Alžiru nastavljeni protesti

Protesti protiv vlasti nastavljeni su danas u Alžiru 44. petka zaredom, i pored novoizabranog predsednika Abdelmadžida Tebuna koji je položio zakletvu i ponudio dijalog sa protestnim pokretom.

Agencija Frans pres prenosi da je teško proceniti broj okupljenih ali se čini da ih je danas malo manje nego obično.

Demonstranti su uzvikivali da ne priznaju novog predsednika koji je juče položio zakletvu, pošto je bio premijer za vreme predsednika Abdelaziza Buteflike >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << koji je u aprilu podneo ostavku pod pritiskom uličnih protesta.

Protesti u Alžiru, započeti 22. februara, nastavljeni su i pored ostavke Buteflike jer protestni pokret isključuje svaki izbor naslednika Buteflike bez prethodnog odlaska funkcionera povezanih sa sadašnjim državnim sistemom.

Tebun (74) koji je pobedio u prvom krugu predsedničkih izbora 12. decembra, bio je član nekoliko vlada, pretežno za vreme Buteflike.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.