U Albaniji uhapšeno 27 osumnjičenih za trgovinu drogom

Izvor: N1 televizija, 22.Okt.2018, 23:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Albaniji uhapšeno 27 osumnjičenih za trgovinu drogom

Dvadeset sedam ljudi je uhapšeno u Albaniji tokom operacije protiv bande distributera heroina i kokaina u evropskim zemljama, objavila je albanska policija.

"Policija traži još četiri osobe, uključujući dva državljanina Turske", izjavio je portparol policije Gentian Mulai za AFP.

Uhapšeni su "operisali u raznim evropskim zemljama u neposrednoj sasradnji s drugim kriminalnim organizacijama", tvrde u tužilaštvu.

Uhapšeni su osumnjičeni i za pranje >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << novca, navodi se u saopštenju tužilaštva.

Tokom operacije, po policiji, zaplenjeni su oružje i "znatna količina heroina i kokaina", ali nije navedeno kolika.

U drugoj istrazi je 13 ljudi, uključujući i dva bivša pripadnika vladajuće Socijalističke partije i dva policajca, uhapšeno zbog navodne korupcije i zloupotrebe službenog položaja, saopštila je policija.

Evropska unija kojoj Albanija želi da pridruži, zahteva od Tirane bolju borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije.

Nastavak na N1 televizija...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.