Izvor: RTS, 08.Dec.2022, 08:53

Teški Tviter i lak san zaposlenih, istraga zbog kreveta u kancelarijama

Tviter je pod istragom gradskih zvaničnika u San Francisku nakon žalbe da je kompanija navodno pretvorila kancelarije u svom sedištu u spavaće sobe. Istraga izazvala bes Ilona Maska.
Od ponedeljka, kancelarija ima "skromne spavaće sobe sa dušecima, jednoličnim zavesama i ogromnim monitorima u konferencijskoj sali" i četiri do osam kreveta na spratu, rekli su zaposleni za Forbs.

Čini se da su promene deo Maskovog plana za "tvrdokorni >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Tviter" u kojem je zahtevao od radnika da posvete "duge sate visokog intenziteta" nakon što je otpustio skoro polovinu radne snage kompanije.
Međutim, San Francisko hronikl je izvestio da kompanija nije podnela zahtev za bilo kakvu dozvolu za korišćenje delova zgrade u "stambene svrhe".
Odeljenje za građevinsku inspekciju San Franciska potvrdilo je za nekoliko medija da istražuje slučaj nakon što je primilo pritužbu i da planira da pregleda sedište kompanije
"Moramo da se uverimo da se zgrada koristi kako je predviđeno", rekao je portparol odeljenja Patrik Hanan za Vašington post.
Prema njegovim rečima, postoje različiti zahtevi građevinskih propisa za stambene zgrade, uključujući i one koje se koriste za kratkoročni boravak. To, kaže, osigurava da ljudi bezbedno koriste prostor.
"Odeljenje je kontaktiralo predstavnike zgrade da izvrše inspekciju i ako sedište više ne bude u skladu sa građevinskim propisima, izdaće obaveštenje o prekršaju. Oni sve žalbe na imovinu i vlasnike tretiraju isto. Niko nije iznad zakona", rekao je Hanan.
Ilon Mask je bio kritičan prema istrazi.
"Dakle, grad San Francisko napada kompanije koje obezbeđuju krevete za umorne zaposlene umesto da se pobrine da deca budu bezbedna od fentanila. Gde su vaši prioriteti", upitao je Mask London Brid gradonačelnicu tog grada. 
Mask je uz tvit podelio i link članka koji detaljno opisuje nalog oca koji kaže da se njegova beba predozirala fentanilom nakon što je bila izložena drogi na gradskom igralištu. 

Niko od gradskih ili policijskih zvaničnika nije potvrdio da li je dete bilo izloženo fentanilu.
Neki radnici su prijavili da spavaju u sedištu kompanije. Tviterova direktorka za upravljanje proizvodima, Ester Kraford, podelila je fotografiju prošlog meseca na kojoj spava u kancelariji sa maskom za oči i vrećom za spavanje.
"Kada vaš tim gura danonoćno da bi ispunio rokove, ponekad vi spavate na poslu", napisala je Krofordova na Tviteru.

Zaposleni su za Forbs rekli da nije bilo najava o novim krevetima, ali da veruju da su tamo kako bi radnici mogli da ostanu u kancelariji preko noći.
"Nije dobar izgled. To je još jedan neizgovoreni znak nepoštovanja. Nema diskusije. Baš kao, pojavili su se kreveti", naveli su zaposleni.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

MASK POD ISTRAGOM? Vlasnik Tvitera u ratu sa američkom administracijom

Izvor: SrbijaDanas.com, 08.Dec.2022

Tviter e pod istragom gradskih zvaničnika u San Francisku nakon žalbe da je kompanija navodno pretvorila kancelarije u svom sedištu u spavaće sobe. Istraga izazvala bes Ilona Maska...Od ponedeljka, kancelarija ima "skromne spavaće sobe sa dušecima, jednoličnim zavesama i ogromnim monitorima  u...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.