Tvitovima po saveznicima

Izvor: RTS, 12.Jul.2018, 10:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tvitovima po saveznicima

Američki predsednik Donald Tramp nastavio je da preko "Tvitera" napada članice NATO-a zbog njihovih izdavajanja za odbranu. Tramp je sa pozamašnim zakašnjenjem stigao u sedište Alijanse na drugi dan samita, ali agencija napominju da ipak nije stigao poslednji.
Donald Tramp je u seriji tvitova napisao da "predsednici pokušavaju neuspešno godinama da od Nemačke i drugih bogatih >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << NATO zemalja dobiju više za svoju zaštitu od Rusije", prenela je agencija AP.

Projekat gasovoda koji dolazi iz Rusije je, kako je istakao Tramp, neprihvatljiv, jer je neprihvatljivo dati milijarde dolara zemlji od koje pokušavate da se zaštitite.
Američki predsednik je naveo da SAD "plaćaju desetine milijardi dolara" i da "previše subvencionišu Evropu".
Tramp je zatražio da članice NATO ispune obećanje i da na odbranu troše dva odsto BDP-a, a da se vremenom taj udeo poveća na četiri odsto.
Američki predsednik zauzeo je agresivan ton na samitu, dovodeći u pitanje vrednost vojnog saveza koji je definisao decenijama američku spoljnu politiku, napadao saveznike i predložio je povećanje troškova odbrane u Evropi, navela je američka agencija.
Tramp je u sredu rekao da je vlada Nemačke pod "totalnom kontrolom" i "zatočenik" Rusije.
Kako se očekuje, američki predsednik će se danas sastati sa liderima Azerbejdžana, Rumunije, Ukrajine i Gruzije, a potom putuje u London.
Drugog dana samita NATO u središtu pažnje će biti konflikt u Avganistanu.
Pogledaj vesti o: Donald Tramp,   Twiter,   NATO,   NATO skup

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

SKANDAL! DRUGI DAN NATO SAMITA: Tramp isprozivao članice Alijanse i kasnio pola sata! Zbog njegovih napada na saveznike izbačene su 2 zemlje i SEDNICA JE ZATVORENA! (VIDEO)

Izvor: Kurir, 12.Jul.2018

Američki predsednik, Donald Tramp, stigao je danas u sedište NATO u Briselu, gde je održan drugi dan samita Alijanse, ali sa skoro pola sata zakašnjenja - pre toga je objavio niz tvitova protiv svojih saveznika. Sa oštrom retorikom nastavio je i na sednici, što je izazvalo vanrednu situaciju.

Nastavak na Kurir...

PESKOV ODBRUSIO TRAMPU: Nemačka nije talac Rusije, napadi na Severni tok 2 su odraz nelojalne konkurencije

Izvor: Kurir, 12.Jul.2018

Kritika koju je uputio američki predsednik Donald Tramp na projekat Severni tok između Rusije i Nemačke predstavlja oblik "nelojalne konkurencije", optužio je danas Kremlj.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.