Tužilaštvo pokrenulo zvaničnu istragu o Fijonovoj porodici

Izvor: RTS, 24.Feb.2017, 23:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tužilaštvo pokrenulo zvaničnu istragu o Fijonovoj porodici

Francusko finansijsko tužilaštvo pokrenulo je zvaničnu istragu o fiktivnim poslovima porodice predsedničkog kandidata desnice Fransoaa Fijona.
Istražne sudije sada imaju mogućnost da pozovu Fijona na saslušanje u svojstvu osumnjičenog ili svedoka. Tužilaštvo je ranije otvorilo preliminarnu istragu kao prvi korak ka pokretanju zvanične istrage.

"Sudska istraga je pokrenuta zbog sumnje >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << o proneveri novca, zloupotrebi finansijskih sredstava, saučesništvu i prikrivanju krivičnog dela i povredi radnih obaveza", navodi se u saopštenju tužilaštva.
Fijon je do sada smatran vodećim kandidatom za predsedničke izbore koji se održavaju u dva kruga u aprilu i maju.
Međutim, njegova popularnost je pala poslednjih nedelja posle otkrića satiričnog lista "Kanar Anšene" prema kojem je njegova supruga Penelop plaćena 830.000 evra tokom 15 godina za posao koji je fiktivno obavljala. List je naveo da su fiktivne poslove imala i Fijonova deca.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.