Izvor: NoviMagazin.rs, 31.Avg.2017, 20:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tužba protiv Este Loder zbog diskriminacije muškaraca

Američka agencija nadležna za diskriminaciju na radnom mestu podnela je tužbu protiv proizvođača kozmetike Este Loder (Estee Lauder) navodeći da zaposleni muškarci koji su nedavno postali očevi imaju manje beneficija u toj kompaniji nego njihove koleginice.

Komisija za jednake mogućnosti zapošljavanja navela je u tužbi koju je podnela u Filadelfiji da kompanija Este Loder omogućava novim očevima da koriste samo dve nedelje plaćenog odsustva, a nove majke šest nedelja.
>> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << />
Tužba je podneta nakon što radniku kompanije Kristoferu Salivanu iz Delavera odbijen zahtev da odsustvuje šest nedelja zbog "zbližavanja sa detetom".

Kompanja Este Loder sa sedištem u Njujorku za sada nije komentarisala navode o diskriminaciji.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.