Tuska prizemljila sirijski avion

Izvor: B92, 10.Okt.2012, 23:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tuska prizemljila sirijski avion

Ankara -- Turski borbeni avioni prinudili su sirijski putnički avion da sleti na aerodrom u Ankari radi bezbednosne provere, javili su turski državni mediji.

Avioni F16 presreli su sirijski avion kada je ušao u turski vazdušni prostor i ispratili ga do aerodroma Esenboga, zbog sumnje da prenosi oružje u Damask.

Ministar spoljnih poslova Turske Ahmet Davutoglu rekao je da je Ankara dobila informaciju da bi avion mogao da prenosi "određenu opremu u suprotnosti sa propisima >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << civilnog vazduhoplovstva", preneo je Bi-Bi-Si.

Davutoglu je istakao da je Turska odlučna u nameri da spreči svaki transfer oružja sirijskoj vladi kroz njen vazdušni prostor. Sirijski avion je leteo iz Moskve, a u njemu je bilo 35 putnika.

Turske vlasti su u međuvremenu proglasile sirijski vazdušni prostor nebezbednim i ne dozvoljavaju turskima avionima da lete iznad te zemlje.

Turska i Sirija i dalje razmenjuju artiljerijske napade, nakon što je prošle sedmice pet civila poginulo kada je raketa iz Sirije pala u tursko pogranično selo Akčakale.

Ankara je ranije danas upozorila da će snažnije odgovoriti ako Sirija nastavi prekogranično granatiranje.
Pogledaj vesti o: Sirija

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Turska prinudila sirijski putnički avion da sleti

Izvor: Press, 10.Okt.2012

 Turski borbeni avioni prinudili su danas sirijski putnički avion da sleti na aerodrom u Ankari radi bezbednosne provere, javili su turski državni mediji

Nastavak na Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.