Tursko ministarstvo: SAD bi mogle da pošalju rakete Patriot zbog Sirije

Izvor: NoviMagazin.rs, 20.Feb.2020, 23:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tursko ministarstvo: SAD bi mogle da pošalju rakete Patriot zbog Sirije

SAD bi mogle da Turskoj pošalju rakete Patriot posle smrti turskih vojnika tokom napada u sirijskoj provinciji Idlib, izjavio je večeras turski ministar odbrane Hulusi Akar.

"Postoji važdušna i raketna pretnja na našu zemlju", izjavio je Akar i dodao da će Turska možda dobiti rakete Patriot.

Izjava turskog ministra je snimljena i data pre nego što je Ankara saopštila vest o smrti dva >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << turska vojnika danas u Idlibu, u napadu koji pripisuje snagama sirijskog predsednik Bašara el Asada. Od početka februara je stradalo 16 turskih vojnika u Idlibu.

Sukobi između turskih i sirijskih snaga doveli su i do tenzija između Turske koja podržava sirijske pobunjenike, i Rusije koja podržava sirijske vlasti.

Akar je danas ponovio da Turska ne želi da se sukobljava sa Rusijom zbog Sirije ali je dodao da njegova zemlja ne želi da se Rusija meša u sukobe u Idlibu. Rusija sa svoje strane poziva Tursku da više ne podržava pobunjenike.Ankara će verovatno imati teškoća da ubedi Vašington da joj pošalje rakete Patriot, jer je Turska ranije kupila od Rusije protiv-vazdušni sistem S-400, čemu su se SAD protivile.
Pogledaj vesti o: Sirija

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Sirija: Ubijena dvojica turskih vojnika

Izvor: Blic, 21.Feb.2020, 01:05

Najmanje dvojica turskih vojnika poginula su, a petorica njih ranjena u vazdušnom napadu snaga koje se bore na strani predsednika Sirije Bašara el Asada blizu pokrajine Idlib, saopšteno je iz turskog Ministarstva odbrane.

Nastavak na Blic...

Erdogan pozvao Putina da obuzda sirijske snage u Idlibu

Izvor: NoviMagazin.rs, 21.Feb.2020

Turski predsednik Tajip Redžep Erdogan pozvao je danas ruskog kolegu Vladimira Putina da "obuzda" sirijske snage u pobunjeničkoj provinciji Idlib gde su intenzivirani sukobi između turskih i snaga predsednika Sirije Bašara el Asada...Ofanziva sirijskih snaga uz podršku ruskih saveznika ozbiljno...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.