Turski premijer objavio rekonstrukciju vlade

Izvor: BKTV News, 19.Jul.2017, 14:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Turski premijer objavio rekonstrukciju vlade

Turski premijer Binali Jildirim objavio je danas rekonstrukciju vlade u kojoj ostaje 15 dosadašnjih ministara kojima će se pridružiti još pet novih.

Ključna ministarstva ekonomije, finansija, spoljnih i unutrašnjih poslova kao i za evropske poslove ostaju nepromenjena, navodi AP.

Posle sastanka sa predsednikom Tajipom Redžepom Erdoganom u predsedničkoj palati, Jildirim je rekao novinarima da šest dosadašnjih >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << članova vlade prelazi na nove funkcije, prenosi Rojters.

Zamenici premijera biće Mehmed Šimšek, Bekir Bozdag, Fikri Isik, Rečep Akdag i Hakan Čavušoglu.

Šimšek ostaje zadužen za ekonomiju, resor finansija i dalje će voditi Nači Agbal, a funkcije zadržavaju i ministri privrede Nihat Zejbekči.

Novi ministar pravde biće Abdulhamit Gul, a ministar odrbane Nuretin Čanikli.

Ministar spoljnih poslova ostaje Mevlut Čavušoglu, ministar za Omer Čelik, dok Berat Albajrak ostaje ministar energetike.

Numan Kurgulmus koji je bio zamenik premijera i portparol vlade imenovan je za ministra turizma.

Rekonstrukcija vlade očekivala se od maja kada je Erdogan preuzeo rukovođenje vladajuće Partije Pravde i razvoja, a posle referenduma o ustavu koji je proširio njegova ovlašćenja, navodi Rojters.

Nastavak na BKTV News...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Turski premijer objavio rekonstrukciju vlade

Izvor: Blic, 19.Jul.2017

Turski premijer Binali Jildirim objavio je danas rekonstrukciju vlade u kojoj ostaje 15 dosadašnjih ministara kojima će se pridružiti još pet novih...Ključna ministarstva ekonomije, finansija, spoljnih i unutrašnjih poslova kao i za evropske poslove ostaju nepromenjena, navodi AP...Posle sastanka...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.