Turski lekari presađuju pacijentu obe ruke i nogu

Izvor: Glas javnosti, 21.Jan.2012, 15:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Turski lekari presađuju pacijentu obe ruke i nogu

ANKARA - U bolnici u turskom gradu Antalija danas se izvodi trostruka transplatacija udova jednom pacijentu - prva takve vrste u svetu, javila je državna agencija Anadolija.

Lekari univerzitetske bolnice Akdeniz prišiće obe ruke i jednu nogu 34-godišnjem muškarcu koji je izgubio te udove sa 11 godina, kada ga je udarila struja.

Isti lekarski tim danas će presaditi lice istog donatora udova na drugog pacijenta - 19-godišnjaka čije je lice izgorelo u požaru kad je bio >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << beba.

Biće to ujedno prva transplatacija lica u Turskoj. Prva dvostruka transplatacija ruku izvedena je u Nemačkoj 2008. godine, a prva dvostruka transplatacija nogu u Španiji, u julu 2011. godine.

Nastavak na Glas javnosti...






Povezane vesti

LEKARI PRESAĐUJU PACIJENTU OBE RUKE I NOGU

Izvor: Kurir, 21.Jan.2012

Turski hirurzi prišiće udove 34-godišnjem muškarcu koji ih je izgubio sa 11 godina, kada ga je udarila struja..ANKARA - U bolnici u turskom gradu Antalija danas se izvodi trostruka transplatacija udova jednom pacijentu - prva takve vrste u svetu, javila je državna agencija Anadolija...Lekari univerzitetske...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.