Turska vojska bombardovala uporišta kurdskih boraca

Izvor: Press, 07.Sep.2015, 10:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Turska vojska bombardovala uporišta kurdskih boraca

Turska vojska bombardovala je tokom noći uporište boraca Radničke partije Kurdistana (PKK) kao odmazdu na napad u kojem je 16 turskih vojnika ubijeno.
          Dva turska aviona F-16 i dva aviona F-14 bombardovali su 13 ciljeva PKK, a vojne operacije se "odlučno" nastavljaju uprkos veoma lošim vremenskim uslovima, navodi izvor iz turskih snaga bezbednosti. Sukobi su vrhunac serija napada od >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << jula i prekida primirja u kojima se poginulo više od 70 pripadnika turskih službi bezbednosti i na stotine boraca PKK, prenela je agencija Rojters. PKK je preuzeo odgovornost za smrt turskih vojnika dan ranije u napadu na vojni konvoj u oblasti Daglika u provinciji Hakari, u blizini granice sa Irakom, koji je je bio najkrvaviji napad od jula.  "Dva naša oklopna vozila pretrpela su veliku štetu nakon što su na putu detonirane eksplozivne naprave ručne izrade. Kao rezultat eksplozije bilo je i ranjenih", navodi PKK bez navodenja broja svojih žrtava.  PKK, koja se smatra za terorističku organizaciju u Evropi i Sjedinjenim Američkim Državama, vodi trodecenijsku pobunu protiv turske vlade,tokom koje je ubijeno 40.000 ljudi. 

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.