Turska stavila palestinskog političara na crvenu listu

Izvor: B92, 13.Dec.2019, 17:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Turska stavila palestinskog političara na "crvenu listu"

Turska je dodala prognanog palestinskog političara Mohameda Dahlana na svoju "crvenu listu" najtraženijih osumnjičenih za terorizam.

Država nudi i nagradu u iznosu do 10 miliona lira (1,75 miliona dolara) za informacije koje bi dovele do njegovog hapšenje, preneo je Rojters.

Za Dahlana su izdati nalozi za hapšenje zbog optužbi da je imao značajnu ulogu u pokušaju državnog udara 2016. godine u Turskoj, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << želeći time da promeni ustavni poredak silom, kao i razne optužbe za špijuniranje, navodi tursko Ministarstvo unutrašnjih poslova.

Rojters navodi i da je Dahlan nedavno otvoreno kritikovao turskog predsednika Redžepa Taijipa Erdogana.

Turska inače optužuje američkog sveštenika Fethullaha Gulena i njegove pristalice da su pokušali državni udar 2016. godine, kada je ubijeno oko 250 ljudi.

Dahlan živi u Ujedinjenim Arapskim Emiratima otkako je 2011. godine proteran sa palestinskih teritorija, posle svađe sa palestinskim predsednikom Mahmudom Abasom.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Muhamed Dahlan, Palestinac sa državljanstvima Srbije i Crne Gore, na listi najtraženijih terorista u Turskoj

Izvor: VOA, 14.Dec.2019, 13:20

Turska je stavila palestinskog političara Muhameda Dahlana na svoju "crvenu listu" najtraženijih lica osumnjičenih za terorizam, nudeći nagradu od 10 miliona lira (1,75 miliona dolara) za informaciju koja bi vodila njegovom hapšenju, saopštilo je ministarstvo unutrašnjih poslova Truske u petak. Kako...

Nastavak na VOA...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.