Izvor: NoviMagazin.rs, 02.Nov.2017, 11:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Turska policija privela 283 osumnjičenih ekstremista ID

Turska policija privela je 283 osumnjičenih ekstremista Islamske države u proteklih 11 dana, saopštili su danas bezbednosni zvaničnici Turske.

U saopštenju je navedeno i da je policija tokom operacija protiv Islamske države u 25 provincija širom Turske zaplenila 66 improvizovanih eksplozivnih naprava.

Od ukupnog broja privedenih osoba, 96 njih su turski državljani, dok su 187 stranci, ali nije navedeno iz kojih su država.

Ekstremistička >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << organizacija Islamska država okrivljena je za nekoliko napada u Turskoj u kojima je od 2015. godine poginulo više od 300 ljudi.

Osim borbe protiv Islamske države unutar granica Turske, Ankara je u avgustu 2016. pokrenula i vojnu operaciju na severu Sirije kako bi raščistila graničnu zonu od pripadnika Islamske države.
Pogledaj vesti o: Turska

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

U Turskoj uhapšena 283 člana Islamske države

Izvor: Blic, 02.Nov.2017

Turska policija uhapsila je širom zemlje 283 osumnjičena člana Islamske države, saopštili su danas zvaničnici. Hapšenja su, kako se navodi, izvršena u poslednjih 11 dana u 25 turskih provincija...Tom prilikom policija je zaplenila 66 improvizovanih eksplozivnih naprava...Među uhapšenima, 96...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.