Turska osudile napade na azerbejdžanski grad Gendže

Izvor: NoviMagazin.rs, 04.Okt.2020, 18:08

Turska osudile napade na azerbejdžanski grad Gendže

Turske vlasti osudile su danas "jermenske" napade na drugi azerbejdžanski grad Gendže, navodeći da su mete bili civili, dok se nastavljaju sukobi u oblasti Nagorno-Karabaha.

"Jermenski napadi koji su danas ciljali civile kao mete u gradu Gendže predstavljaju novi primer da jermenska strategija ne poštuje zakon. Osuđujemo te napade", saopštilo je tursko Ministarstvo spoljni poslova.

Turska i Azerbejdžan >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << održavaju bliske veze i smatraju da su "jedna nacija u dve države". Ankara podržava azerbejdžansku vojsku u sukobima protiv jermenskih snaga u spornoj oblasti Nagorno-Karaba koji se vode nedelju dana.

Nekoliko stotina ljudi, pretežno Azerbejdžanci, protestovalo je danas u Istanbulu gde su zapalili jermensku zastavu.

Azerbejdžansko ministarstvo odbrane saopštilo je danas da je Gendže u kojem živi oko 330.000 stanovnika pod "vatrom jermenskih snaga". Baku je optužio Jerevan za taj napad, dok su jermenske vlasti demantovale da su u tome učestvovale.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.