Turska gradi nosač aviona?

Izvor: RTS, 18.Jun.2016, 22:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Turska gradi nosač aviona?

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan poručio je da turska vojna industrija mora da bude u potpunosti samodovoljna u vremenu pojačanih pretnji.
Erdogan je istakao da je oslanjanje Turske na strane komponente u odbrambenoj industriji spušteno sa 80 odsto, koliko je bilo 202. godine na 40 odsto.

"Naš cilj je da budemo potpuno samodovoljni do 2023", rekao je turski predsednik.
>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << />Izgradnja amfibijskog ratnog broda je prvi korak ka izgradnji najboljeg nosača avion na svetu, rekao je Erdogan ističući potrebu Turske da bude prisutnija izvan svojih granica.
Erdogan je kritikovao neke NATO članice jer su odbile da prodaju oružje Turskoj.
"To su NATO saveznici. Kada postoji otvorena pretnja Turskoj zbog krize u Siriji, te zemlje snabdevaju teroriste, ali ne snabdevaju prijatelje", rekao je Erdogan ne navodeći o kojim se zemljama tačno radi.
"Onda mi kažu da ne govorim o tome pred medijima. U redu. Ali zašto prodajete oružje terorističkim grupama? Zbog toga moramo biti samodovoljni", zaključio je turski predsednik.
Izgradnja spomenika u parku Gezi
Erdogan je izjavio i da će biti izgrađen istorijski spomenik u parku Gezi na istanbulskom Trgu Taksim, mestu koje je pre tri godine predstavljalo centar masovnih antivladinih protesta.
"Jedno od pitanja zbog kojih moramo da budemo hrabri jeste park Gezi na Taksimu... Izgradićemo istorijsku zgradu na tom mestu", rekao je Erdogan, govoreći o planovima za obnovu replike vojne kasarne iz osmanlijskog perioda.
Istanbulski park Gezi je 2013. godine bio u centru višenedeljnih antivladinih demonstracija, kada je hiljade Turaka protestovalo optužujući Erdogana za autokratsko liderstvo i zahtevalo više slobode i demokratskih prava.
 
Pogledaj vesti o: Turska

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

AMERIKA I RUSIJA U ŠOKU: Ako Erdogan ovo napravi Turska će biti svjetska vojna sila…

Izvor: SandzakPress.net, 19.Jun.2016, 13:57

Turska – Turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan u Istanbulu izrazio je nadu da će Turska napraviti vlastiti nosač aviona. “Ako Bog da sami ćemo napraviti nosač aviona. Turske oružane snage će imati vlastiti nosač aviona, uspjet ćemo u tome. Nema nikakve prepreke tome. Ukoliko vjerujete,...

Nastavak na SandzakPress.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.