Izvor: NoviMagazin.rs, 18.Dec.2015, 11:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Turska: Ubijena 54 pripadnika PKK

Turske bezbednosne snage ubile su 54 pripadnika Radničke partije Kurdistana (PKK) tokom trodnevnih sukoba u dva grada na jugoistoku Turske, javila je danas državna novinska agencija Anadolija.

Kako se navodi, u poslednjem sukobu ubijeno je oko 20 kurdskih pobunjenika. U sukobima je povređeno osam pripadnika bezbednosnih snaga.

U pitanju su gradovi Silopi i Čizre, u blizini granice sa Sirijom i Irakom. Oni se nalaze u jugoistočnoj provinciji Širnak.
>> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs <<
Kako je prenela agencija Rojters, u toj provinciji je u ponedeljak uveče uveden policijski čas kada su turske snage pokrenule operaciju protiv PKK.

Na stotine ljudi poginulo je od jula kada su obnovljeni sukobi između PKK i turske vojske.
Pogledaj vesti o: Sirija

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Između Turske i Grčke se utopile četri izbjeglice iz Iraka

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 18.Dec.2015

Turska državna novinska agencija Anadolija javila je da su se četiri iračke izbjeglice utopile, uključujući dvoje djece, nakon što je potonuo njihov čamac na putu od turske obale ka Grčkoj...Agencija navodi da je u čamcu bilo osam iračkih izbjeglica koji su išli prema grčkom ostrvu Kos. Čamac...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.