Turska: Sirijski Kurdi gađali raketama Kilis,1 osoba ranjena

Izvor: Večernje novosti, 21.Jan.2018, 11:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Turska: Sirijski Kurdi gađali raketama Kilis,1 osoba ranjena

Turske vlasti saopštile su da su borci za koje se sumnja da su iz redova sirijskih Kurda preko granice ispalili četiri rakete na turski grad Kilis, pri čemu je lakše ranjena jedna osoba Turske vlasti saopštile su da su borci za koje se sumnja da su iz redova sirijskih Kurda preko granice ispalili četiri rakete na turski grad Kilis, pri čemu je lakše ranjena jedna osoba, prenosi AP. Navodi se da je guverner Mehmet Tekinarslan izjavio da su pogođene dve kuće i kancelarija >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << i da je turska artiljerija uzvratila vatru. AP navodi da je ovaj napad usledio nakon što su desetine turskih borbenih aviona izveli udare na kurdsku enklavu Afrin na severu Sirije.PROČITAJTE JOŠ: Turci napali 108 kurdskih meta u Siriji, stradalo šest civila, tenkovi razmeštenii na granici Navodi se da se Afrin nalazi pod kontrolom snaga sirijskih Kurda koje turske vlasti vide kao deo kurdske pobune na jugoistoku Turske, kao i da ove snage čine osnovu Sirijskih demokratskih snaga (SDF), glavnog američkog saveznika u borbi protiv Islamske države u Siriji. Turska državna agencija Anadolija objavila je prethodno da su iz Sirije na turski grad Kilis, na južnoj granici te zemlje, rano jutros ispaljene četiri rakete koje su oštetile kuće, a nije bilo ljudskih žrtava, prenosi Rojters. Navodi se da su tri od četiri rakete oštetile dve kuće, dok je četvrta raketa pala u prazan prostor u centru tog grada, kao da su turske bezbednosne snage uzvratile na odgovarajući. Turska je u subotu pokrenula "Operaciju Maslinova grančica" u okviru koje su izvršeni vazdušni napadi na snage Radničke partije Kurdistana (PKK), kurdske milicije i Islamske države u sirijskoj pokrajini Afrin.
Pogledaj vesti o: Sirija

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

Turski tenkovi i pešadija ušli u Siriju; Kurdi gađali raketama Kilis,1 osoba ranjena

Izvor: Večernje novosti, 21.Jan.2018

Turske vlasti saopštile su da su borci za koje se sumnja da su iz redova sirijskih Kurda preko granice ispalili četiri rakete na turski grad Kilis, pri čemu je lakše ranjena jedna osoba Turske vlasti saopštile su da su borci za koje se sumnja da su iz redova sirijskih Kurda...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.