Izvor: B92, 02.Jan.2006, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Turska: Ipak nije ptičji grip

Ankara -- Preminuli turski dečak, za kog se sumnjalo da je zaražen ptičjim gripom, preminuo je od upale pluća.

Četiri osobe koje su u Turskoj testirane zbog sumnje da su zaražene, negativne su na virus ptičijeg gripa, izjavio je danas zvaničnik Ministarstva zdravlja Turske Turan Buzgan, prenose agencije. "Bolest nije izazvao ni virus ptičjeg gripa ni nekog drugog oblika gripa", rekao je Buzgan.

U bolnicu u gradu Van, nedaleko od granice sa Iranom, juče je primljeno >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << petoro dece i jedna žena sa simptomima gripa i svi su testirani na virus. Jedno dete u međuvremenu je preminulo u bolnici, a njegovi nalazi bili su negativni na virus ptičjeg gripa, kao i nalazi tri člana njegove porodice koji su s njim primljeni u bolnicu. Televizija CNN Turk prenosi, pozivajući se na izvore u bolnici, da je dečak preminuo od posledica upale pluća.

Rezultati testova na virus ptičjeg gripa kod još dva pacijanta nisu saopšteni, ali su svi oni, prema rečima lekara, imali iste simptome.

Turska je na putu migracija ptica-selica, a prošle godine je zabeleženo više slučajeva ptičjeg gripa kod živine.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.