Izvor: B92, 17.Okt.2006, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Turkmenistan: 10.000 pomilovanja

Ašgabat -- Predsednik Turkmenistana Saparmurat Nijazov pomilovao više od 10.000 osuđenika.

Neki od pomilovanih služili su kaznu za veleizdaju, a pomilovanje je objavljeno u čast 15-godišnjice nezavisnosti te bivše sovjetske republike. "Oslobodili smo 10.056 osoba. To dokazuje koliko država brine za svoj narod", rekao je Nijazov u televizijskom obraćanju naciji.

"Ostali treba da ostanu u zatvoru zato što je njihova krivica ogromna", rekao je predsednik. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<

Oslobođeni će morati da polože zakletvu na Kuranu i na etičkom kodeksu koji je sačinio Nijazov, a koji je u Turkmenistanu obavezno štivo.

U proteklih 15 godina Nijazov je amnestirao više od 150.000 zatvorenika, ali je često bio na meti međunarodnih kritika zbog kršenja ljudskih prava u toj naftom bogatoj zemlji centralne Azije.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.