Izvor: B92, 22.Sep.2006, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Turističko vanredno stanje

Bangkok -- Iako je na Tajlandu uvedeno vanredno stanje posle vojnog puča, turisti ne otkazuju svoje aranžmane, a neki su i oduševljeni.

Tri dana posle najnovijeg vojnog puča na Tajlandu tenkovi su postali prava turistička atrakcija, a neki turisti su oduševljeni i kažu da im je ovo letovanje života. Tajland godišnje poseti oko dvanaest miliona turista, koji tamo potroše blizu deset milijardi američkih dolara.

Po velikom broju turista na ulicama Bangkoka reklo >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << bi se da se u toj zemlji ništa ne dešava. Iako su tenkovi i vojska na ulicama, turisti nisu otišli, već koriste priliku da fotografišu aktuelnu situaciju.

Iako su u turističkim organizacijama strahovali da turisti neće dolaziti, tajlandska turistička industrija funkcioniše normalno. Prodavnice, banke i tržni centri su otvoreni, a turistički obilasci i krstarenja normalno se odvijaju.

"Juče mi je kolega rekao da je puč bio blag kao svila i u jednu ruku to je tačno. Sve je bilo mirno i videlo se da je narod to podržavao. Teško je videti da ima nekih većih problema u funkcionisanju industrije", objašnjava predsednik turističke asocijacije Pacifičke Azije Peter de Jong.

U tajlandskom turizmu prethodnih godina bilo je problema jer je to područje bilo pogođeno virusom Sarsa i cunamijem.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.