Turčinu 108 godina zatvora zbog zlostavljanja sirijske dece

Izvor: N1 televizija, 04.Jun.2016, 15:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Turčinu 108 godina zatvora zbog zlostavljanja sirijske dece

Turski sud osudio je jednog zaposlenog u izbegličkom kampu na 108 godina zatvora zbog zlostavljanja osmoro sirijske dece, preneli su turski mediji.

Muškarac koji je bio zadužen za sanitarno održavanje kampa u Nizipu kod sirijske granice, proglašen je krivim za zlostavljanje osmoro dece u toaletu kampa. Osuđeni je plaćao deci 1,5 do 5 turskih lira >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << (0,5 do 1,7 dolara).

Mediji su preneli da je osuđeni zlostavljao 30 dece, ali su porodice odustale od podnošenja krivične prijave. Sve žrtve su dečaci od osam do 12 godina.

To je prvi put da se u javnosti govori o takvoj vrsti zločina. Nevladine organizacije su ranije upozoravale da sirijska deca mogu da budu žrtve eventualnih pedofila.

Oko 11.000 izbeglica se nalazi u kampu u Nizipu.

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.