Tunišani superzastavom protiv džihadista

Izvor: RTS, 03.Maj.2015, 18:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tunišani superzastavom protiv džihadista

U Tunisu je razvijena nacionalna zastava veličine 19 fudbalskih terena, sa ciljem promovisanja patriotskih osećanja nasuprot pretnji islamskog ekstremizma.
Zastava je razvijena u subotu, na pesku, u blizini čuvene stene Ong Džemel (kamilji vrat), u pustinji na jugu Tunisa, javio je AFP, prenosi Tanjug.

Događaju su prisustvovale stotine ljudi, kao i pripadnici tuniske garde koji >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << su, uz zvuke nacionalne himne, odali počast crveno-beloj zastavi Tunisa.
Prema rečima organizatora, za zastavu površine 104.544 kvadratna metra bilo je potrebno 80 kilometara tkanine teške 12,6 tona.
Ideju za najveću zastavu na svetu dobio je lokalni proizvođač tekstila, nakon što je 2012. godine bio šokiran slučajem na Fakultetu umetnosti u Manubi, kada je jedan student pocepao tunisku zastavu i zamenio je crnom islamističkom.
Očekuje se da će najveća tuniska zastava biti i zvanično uvrštena među Ginisove svetske rekorde u narednih nekoliko dana.
Stena Ong Džemel postala je turistička atrakcija nakon što je poslužila kao mesto snimanja nekih epizoda u seriji filmova Ratovi zvezda.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Tunis: Zastava veličine 19 nogometnih terena

Izvor: SandzakPress.net, 04.Maj.2015, 15:02

Svijet – U Tunisu je razvijena nacionalna zastava veličine 19 nogometnih terena, sa ciljem promoviranja patriotskih osjećanja nasuprot prijetnji ekstremizma, kao i postavljanja svjetskog rekorda koji će ući u Guinnessovu knjigu rekorda. Zastava je razvijena na pijesku u blizini čuvene stijene...

Nastavak na SandzakPress.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.