Tunis će razvijati odnose sa Rusijom u svim pravcima — ministar spoljnih poslova

Izvor: Vostok.rs, 26.Sep.2023, 23:41

Tunis će razvijati odnose sa Rusijom u svim pravcima — ministar spoljnih poslova

 
Tunis je spreman da razvija odnose sa Rusijom u svim sferama, jer dobro stanje bilateralnih veza tome doprinosi, izjavio je ministar spoljnih poslova Tunisa Nabil Amar.
„Tunis i Rusija su uvek održavali dobre odnose u svakom trenutku i u raznim oblastima, kako u oblasti kulture tako i u humanitarnom smislu, to je za nas ključno . Rusija je važan partner i želimo da razvijamo odnose“, izjavio je on na zajedničkoj konferenciji za novinare sa ruskim ministrom spoljnih poslova Sergejem Lavrovom. Amar je naglasio da su „sve oblasti saradnje na diskusiji“. „Sarađujemo na različitim poljima i nema barijera ili prepreka da idemo napred“, dodao je on. Lavrov je ranije izjavio da se u Moskvi trenutno vode razgovori o nastavku i proširenju isporuka ruskog žita u Tunis. On je takođe dodao da su se dve zemlje dogovorile da isporučuju tuniske poljoprivredne i tekstilne proizvode na rusko tržište.     Poštovani čitaoci, na našem Telegram kanalu možete pratiti sve vesti o specijalnoj operaciji Oružanih snaga Ruske Federacije u Ukrajini, kao i o dešavanjima u Donjeckoj i Luganskoj Narodnoj Republici. Takođe, možete pogledati video snimke, karte i fotografije koje stalno pristižu.
Naš Telegram kanal - https://t.me/vostokvesti
Izvor: TASS

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.