Tuča u srebreničkoj SDA (VIDEO)

Izvor: NoviMagazin.rs, 29.Jan.2017, 19:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tuča u srebreničkoj SDA (VIDEO)

Povereništvo SDA za Srebrenicu trebalo je danas u ovom gradu da održi prvi sastanak, ali je grupa Srebreničana upala u Islamski centar gde se sastanak održavao i naredila predsedniku Povereništva i zameniku predsednika SDA Adilu Osmanoviću da izađe.

Edin Ramić, ministar za izbeglice i raseljene osobe Federacije BiH, potvrdio je za Kliks da je grupa osoba koje su se predstavile kao povratnici u Srebrenicu upala i zatražila od Osmanovića da napusti prostorije Islamskog centra.
>> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << />
Sadik Ahmetović, zastupnik SDA u Parlamentu BiH i član Povereništva, kaže da je na početku sastanka Osmanovića verbalno napao Hamdija Fejzić, bivši prvi čovek srebreničke SDA koji je smenjen uvođenjem Povereništva čiji je i sam član.

"Nakon toga ušla je grupa ljudi koji su Adila bukvalno iznela iz Islamskog centra, onda je nastao jedan opšti metež u kojem je pretučen mladić koji se tu slučajno zatekao", kazao je Ahmetović rekavši da niko od članova Povereništva SDA za Srebrenicu nije fizički napadnut.

Banjalučki mediji su javili, pozivajući se očevice, da je Ahmetović pretučen uoči sastanka Povereništva SDA za Srebrenicu i da je, osim njega, u masovnoj tuči više lica povređeno.

Nakon ovog incidenta sastanak je prekinut.

Osmanović je Nezavisnim novinama kazao da nije došlo do tuče u Srebrenici kako su objavili pojedini federalni mediji.

Načelnik Opštine Srebrenica Mladen Grujičić rekao je Nezavisnim da je na sastanku u Bratuncu i da ne zna šta se događa u Srebrenici.

"Ako je to što kažete tačno, onda je to skandal", rekao je Grujičić i dodao da će više informacija imati kada se vrati u Srebrenicu.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.