Izvor: B92, 15.Jan.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tuča srpskih i hrvatskih navijača

Sidnej -- Oko 150 navijača, Hrvata i Srba, učestvovalo je u etnički motivisanoj tuči na teniskom turniru Ostrelian open.

Kako javljaju lokalne australijske novine, Srbi, Hrvati i Grci, navijači, izbačeni su sa turnira posle tuče koja je izbila između srpskih i hrvatskih navijača u jednom parku blizu teniskih terena, gde se turnir održava. Izveštači navode da su navijači jedni na druge bacali flaše i pokušavali da se obračunaju zastavama. U međuvremenu tamošnji >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << predstavnici dve zajednice osudili su takvo ponašanje.

U gomilu je uletelo dvadesetak policajaca kako bi zaustavilo nasilje, dok su srpski navijači na srpskom uzvikivali "Umrite, Hrvati". Pridružili su im se grčki navijači, koji su vikali "Grčka, Srbija". Policija je smirila situaciju i razdvojila navijače.

Pretpostavlja se da su srpski i hrvatski navijači imali dogovor, prema kome svako ima svoj dan za navijanje. Hrvatski dan je bio danas, a sutra je trebalo da pored terena budu srpski navijači. Jedan hrvatski navijač je izjavio da je ponedeljak tradicionalno hrvatski dan.

Nekoliko srpskih i hrvatskih igrača nastupa danas na teniskom turniru.

U međuvremenu, lokalnim novinama predstavnici Hrvata i Srba izjavili su da osuđuju takvo ponašanje i navode da se obe zajednice međusobno optužuju za izazivanje incidenta.

Međutim, nove informacije australijskih novina jesu da navijači neće odustati od nereda i da će se ponovo sukobiti, jer i jedni i drugi tvrde da nisu krivi za poečtak sukoba.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.