Izvor: Blic, 12.Jul.2006, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Trudna prva beba iz epruvete

Trudna prva beba iz epruvete

Luiz Braun (27), koja je došla na svet kao prva beba iz epruvete, trudna je i treba da se porodi u januaru. Bivša poštanska službenica, koja je već dve godine udata za bivšeg radnika obezbeđenja Veslija Malindera (36), kaže da je njen san postao stvarnost.

'Presrećni smo što je Luiz trudna', izjavio je Vesli. Njih dvoje pokušavaju da dobiju dete otkako su se venčali u septembru 2004.

Vest o rođenju Luiz Braun 25. jula >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << 1978. bila je na naslovnim stranama širom sveta. Luiz je rođena carskim rezom zahvaljujući dr Robertu Edvardsu, koji je učestvovao u usavršavanju tehnike vantelesne oplodnje, i ginekologu dr Patriku Steptou. Njih dvojica su uzeli jajnu ćeliju iz jajnika Luizine majke Lesli da bi je u epruveti oplodili spermom njenog muža. Embrion dobijen na taj način vraćen je u Leslinu matericu. Oni su devet godina pokušavali da dobiju bebu.

CDC/GB

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.