Trudna devojčica koju je silovao ISIS mogla bi da umre na porođaju

Izvor: Radio 021, 12.Apr.2015, 18:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Trudna devojčica koju je silovao ISIS mogla bi da umre na porođaju

Devetogodišnja devojčica, hrišćanka iz naroda Jazida, koju su ISIS džihadisti zarobili i seksualno se iživljavali nad njom, zatrudnela je i mogla bi da umre na porođaju.

Nju je silovala grupa od 10 džihadista ISIS-a, koji nemilosrdno proganjaju Jazide na teritoriji koju su zauzeli. Devojčica je oslobođena i prebačena na lečenje u bolnicu u Nemačkoj.

Humanitarni radnik Jusif Daud rekao je da je ona zadobila mentalne i fizičke traume posle zlostavljanja i >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << da doktori strahuju da možda neće preživeti. "Ona je toliko mlada da bi mogla da umre na porođaju. Čak je i carski rez opasan za nju", rekao je Daud.

Devojčica je bila u očajnom stanju kada je pronađena, a zlostavljalo ju je ne manje od 10 džihadista, od kojih se većina borila na prvoj liniji fronta ili su bili bombaši-samoubice koji su nagrađivani devojčicama i devojkama.

ISIS je oslobodio 216 Jazida u sredu, pošto ih je držao u zarobljeništvu osam meseci, i smatra se da je to uradio zbog stalnog pritiska bombardovanjem kojem je izložen od koalicije predvođene Amerikancima, kao i kopnenom ofanzivom iračkih snaga.

Daud, čovek koji se predstavio tim pseudonimom, izneo je, međutim, sasvim drugačije objašnjenje za oslobađanje žena i devojaka koje su džihadisti zlostavljali. On tvrdi da njih čeka stigma izgubljene nevinosti kada se vrate u svoju konzervativnu zajednicu Jazida. "Slanje natrag tih devojka i žena je način da se posrami cela zajednica", rekao je Daud.

Kidnapovana devetogodišnjakinja je među stotinama kidnapovanih devojaka i žena koje su se pre najnovijeg oslobađanja u sredu vratile kući preko teritorije koje kontrolišu Kurdi. U poslednjoj turi bilo je 40 dece među više od 200 oslobođenih i na svima su bili vidljivi znaci torture.

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.