Izvor: RTS, 29.Okt.2020, 23:34

Trojica indijskih političara ubijena u Kašmiru

Nepoznati napadači ubili su u Kašmiru tri političara iz indijske vladajuće partije, saopštila je policija, navodeći da su za ubistvo odgovorni militanti koji se bore protiv indijske vlasti u tom regionu.
Militanti su pucali na tri člana stranke Baratija Džanata (BJP) premijera Narendre Modija u južnoj oblasti Kulgam, navode policijski izvori.

Političari su prebačeni u bolnicu gde su preminuli, prenosi AP.
Stranka je saopštila >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << da su bili pripadnici omladine BJP, a da je jedan od njih bio generalni sekretar pratije u Kulgamu.
Premijer Modi osudio na Tviter nalogu ubistvo koje stranka BJP "varvarskim terorističkim napadom".
Vladine snage pokrenule su potragu za napadačima, a nijedna pobunjenička grupa nije preuzela odgovornost.
Kašmir je podeljen između Indije i Pakistana, ali obe zemlje polažu pravo na celu teritoriju te oblasti.
Pobunjenici se bore protiv indijske vlasti u delu Kašmira pod kontrolom Nju Delhija od 1989, a većina muslimana u toj oblasti želi da terirotija bude ili pripojena Pakistanu ili nezavisna država.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Tri indijska političara ubijena u Kašmiru

Izvor: B92, 30.Okt.2020, 08:56

Nepoznati napadači ubili su u četvrtak u Kašmiru tri političara iz indijske vladajuće partije, saopštila je policija.

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.