Trido: Svi su dobrodošli u Kanadu

Izvor: RTS, 02.Jul.2017, 09:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Trido: Svi su dobrodošli u Kanadu

Kanađani širom zemlje proslavili su 150. godišnjicu nezavisnosti, obeleženu koncertima, ceremonijama i grandioznim vatrometom.
Premijer Kanade, Džastin Trido u subotu se tradicionalno obratio i na francuskom i na engleskom, od kojih se oba jezika vode kao službeni, rekavši da su svi dobrodošli u Kanadi.

"Briga nas odakle ste ili kakve ste veroispovesti ili koga volite - svi ste vi dobrodošli >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << u Kanadi", rekao je on masi koja je obraćanje pozdravila gromoglasnim aplauzom.
Osvrnuo se i na prošlost, rekavši da je sada pravo vreme da se Kanađani osiguraju za svoju budućnost, navodi Bi-Bi-Si.
"Kao društvo, moramo da priznamo greške iz prošlosti. To je izbor koji nismo napravili zbog toga šta smo uradili ili zbog toga šta smo bili, već zbog onoga što jesmo", dodao je Trido.
Uprkos kiši i lošem vremenu, mnogi građani su stigli na Brdo Parlamenta u Otavi gde je bila "najveća žurka", navodi Bi-Bi-Si.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.