Izvor: Blic, 02.Maj.2016, 18:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tribunal UN doneo odluku da Indija oslobodi italijanskog mornara osumnjičenog za ubistvo

Italijanski državljanin Salvatore Đirone, jedan od dvojice mornara pod istragom zbog ubistva dva indijska ribara 2012. godine, može da se vrati kući, saopštilo je danas Ministarstvo spoljnih poslova Indije.

Italian marine Salvatore Girone can return home: India https://t.co/k1ADN0LsQa pic.twitter.com/rpaJUVALxN

Trubunal UN presudio je da Indija treba da pusti na slobodu Đironea, koji se nalazi u zatvoru u Nju Delhiju više od četiri godine.

"Iako je >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << još u nadležnosti Vrhovnog suda Indije, Đirone može da se vrati u Italiju za vreme trajanja ove arbitraže", navodi se u saopštenju Ministarstva spoljnih poslova Indije i dodaje da je Tribunal potvrdio obavezu Italije da Đironea vrati u Indiju u slučaju da se ustanovi da Indija ima nadležnost nad njim u vezi sa incidentom.

#Italian marine held in #India should return home: #UN court #SalvatoreGirone https://t.co/uj2jSdJn1f pic.twitter.com/C2sataAAi7

Masimilijano Latore i Salvatore Đirone bili su članovi bezbednosnog tima na jednom teretnom brodu kada su otvorili vatru na ribarski brod i usmrtili dvojicu ribara, mislivši da je reč o piratskom brodu.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.