Tri sata bez bombi

Izvor: Glas javnosti, 08.Jan.2009, 07:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tri sata bez bombi

Izraelska vojska prekinula je juče ofanzivu u Gazi na tri sata kako bi omogućila dostavljanje hrane i goriva stanovništvu. Najavljeno je da će svakoga dana između 13 i 16 sati biti prekid vatre. Istovremeno su očevici rekli agenciji Frans pres da su izraelski tenkovi napustili Kan Junis, najveći grad na jugu pojasa Gaze. Više desetina oklopnih vozila napustilo je zonu koju su zauzeli prethodnog dana, rekli su očevici.

Humanitarne organizacije i predstavnici EU upozorili su na >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << alarmantnu humanitarnu situaciju u gusto naseljenom palestinskom području - nestašicu hrane i lekova za milion i po ljudi i pretrpane bolnice.

Više od 500 kamiona s humanitarnom pomoći upućeni su u pojas Gaze otkada su počele operacije 27. decembra. Čak i kada bi pomoć prešla preko granice, izraleske vojne operacije su sprečavale distribuciju, što je dovelo do nestašica hrane u nekim oblastima.

Francuski predsednik Nikola Sarkozi, koji boravi u regionu, izjavio je juče da su Izrael i Palestinska uprava prihvatili francusko-egipatski plan o privremenom prekidu vatre u pojasu Gaze. Plan su podržale Palestinska samouprava i SAD.

Prema podacima palestinskih organizacija i UN, u dosadašnjim operacijama Izraela u pojasu Gaze poginulo je više od 670 Palestinaca od kojih su oko 300 civili. Palestinski Centar za ljudska prava iz Gaze saopštio je da je poginulo najmanje 160 dece mlađe od 16 godina.

Uprkos porastu broja žrtava, ofanziva Izraela na pojas Gaze nastavljena je prošle noći nesmanjenom žestinom, nakon što je juče u eksploziji tenkovske granate, ispaljene na školu UN u tom području poginulo najmanje 30 Palestinaca, a na desetine je ranjeno. UN su navele u prvim izveštajima da je poginulo 42 ljudi, sve civili.

NASTAVLJENI SUKOBI

Izrael je juče saopštio da su i dalje u toku pregovori o privremenom prekidu vatre u pojasu Gaze, uprkos prethodnoj najavi francuskog predsednika Nikole Sarkozija da su obe strane prihvatile francusko-egipatski plan.

U međuvremenu su u gradu Gazi, posle isteka tročasovnog primirja radi dopremanja humanitarne pomoći, nastavljeni sukobi izraelske vojske i palestinskih snaga, javio je Rojters.

Palestinci su proterani sa svoje zemlje i saterani u Gazu a Izrael je dobio svoju zemlju, zbog toga se tu vodi veciti rat, i mira nece biti dok Palestinci ne dobiju svoju teritogriju.

СРАМ НАС БИЛО!!!

Док Израел врши ратне злочине над недужним становништвом, цео свет з ствари ћути.

Стидим се!

Срам нас билО!!!

Ovo cutanje , vrlo recito i glasno, nam objasnjava ko kontrolise 'javno mnenje'.

Jedina srpska stranka koja je protestvovala pokolj Palestinaca, je bila Seseljeva SRS.

Svaka cast. - barem neko se brine za obraz Srbije.

Zsto sram nas bilo???...Sta da radimo , pa i nama su oteli nasu svetu zemlju ( privremeno) , da dizemo dzevu i branimo one ciji su istomisljenici po veri ubijali nas narod??...ovo verovatno nece biti objavljeno, ali sam morao da napisem

Svaka cast Dragane, ovo je jedini razumni komentar na ovu temu za poslednjih nekoliko dana. Potpuno se slazem sa tobom.

Ja se slažem u potpunosti treba da nas je stid uzgred da nije Amerike Izrael nebi smeo da radi ovo što radi !

Dragane , nisu svi Palestinci Muslimani.Veliki broj njih su pravoslavci.Izraelci jestu oteli zemlju Palestincima koja je bila u njihovom posedu i za vreme Hrista.Zar nisu Jevreji bili robovi u Egiptu i kada su "oslobodjeni" 40 godina su trazili obecanu zemlju a na svom putu do te obecane zemlje su ubijali i otimali sve i svasta.Zar njihovi popivi nisu imstalno "tuvili " u glavu da su izabran narod od Boga i da mogu sve i svasta.Isus je dosao da ih spasi d te iluzije ali je ubijen.Iako su oteli Palestincima zemlju i napravili im getoe i dalje ih bmaltretiraju .Ovo ima i jednu drugu pozadinu , priprema za ulazak u Iran.Naravno Amerikanaca.Toliko je odjednom guzve na sve strane da se covek pita sta je u pripremi.Ima jedna recenica veoma popularna medju americkim bogatashima"Kako je nase ulje zavrsilo pod peskom Arapa".Imam osecja da je ova guzva napravljena upravo radi ulaska u Iran i lazi da je Iran bacio neku bombu na americke vojnike ili tome slicno.Sta god izmisle bice laz.

Nastavak na Glas javnosti...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Tročasovno primirje u Gazi

Izvor: RTS, 07.Jan.2009, 13:37

Izrael tvrdi da pregovori o prekidu vatre u Pojasu Gaze i dalje traju, uprkos prethodnoj najavi francuskog predsednika da su obe strane prihvatile mirovni plan. Nastavljeni sukobi nakon isteka tročasovnog prekida vatre. Tokom vojne ofanzive na Gazu poginulo najmanje 700 Palestinaca, dok je više od...

Nastavak na RTS...

Izraelska vojska prekinula operacije u Gazi na tri sata

Izvor: EMportal, 07.Jan.2009

Izraelska vojska prekinula je danas ofanzivu u Gazi na tri sata kako bi omogućila dostavljanje hrane i goriva stanovništvu, prenose agencije.

Nastavak na EMportal...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.