Izvor: Blic, 17.Nov.2003, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tražili dozvolu da pucaju

Tražili dozvolu da pucaju

LONDON (BBC) - Londonski 'Obzerver' u članku pod naslovom 'Amerikanci tražili dozvolu da mogu da pucaju i ubiju', piše da je ovaj zahtev, koji je postavilo obezbeđenje predsednika Buša za vreme njegove posete Londonu, sredinom sledeće nedelje, odbilo britansko Ministarstvo unutrašnjih poslova.

Britanska strana odbila je pravo na diplomatski imunitet specijalnim agentima i snajperistima u pratnji predsednika Buša. U slučaju da >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << neko iz pratnje američkog predsednika nehotice ubije nekog od demonstranata odgovaraće pred britanskim pravosuđem isto kao i bilo koji strani posetilac. Od brojnih zahteva obezbeđenja američkog predsednika takođe su odbijeni oni da se zatvori londonski metro, korišćenje američkih borbenih aviona i helikoptera tipa 'crni jastreb', kao i nošenje ozloglašenog mini topa, koji jednim hicem može da ubije dvanaestak ljudi i koji inače redovno prati posete američkog predsednika i idealan je na tenku. 'Obzerver' takođe piše kako su u toku pregovori između antiratnih demonstranata i britanske policije oko trase kojom će biti dozvoljeno demonstrantima da marširaju kroz centar Londona tokom posete američkog predsednika. Demonstranti se nadaju postizanju dobrog starog britanskog kompromisa sa Skotland jardom.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.