Trampova saradnica iz Bele kuće: Kupujte Ivankine stvari

Izvor: VOA, 09.Feb.2017, 20:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Trampova saradnica iz Bele kuće: Kupujte Ivankine stvari

Jedna od najbližih saradnica Donalda Trampa Kelien Konvej u četvrtak je promovisala modnu kolekciju Trampove ćerke, dan nakon što je predsednik kritikovao robnu kuću "Nordstrom" zato što je prestala da prodaje Ivankine proizvode.  "Kupite Ivankine stvari. Ja ću to da uradim danas. Ovo je besplatna reklama: Idite, kupite ih danas, svi", poručila je Konvej u intervjuu za televiziju Foks njuz iz Bele kuće. Norman Eisen, savetnik bivšeg predsednika Baraka Obame za etička pitanja, ocenio je da je izjava Kelien Konvej reklama i da se time krši zakon o etici u vladinim službama. Bivši šef Kancelarije za etiku, Don Foks, rekao je za dnevnik Vašington post da se komentarima Trampove saradnice krše propisi koji zabranjuju upotrebu javne službe za sticanje privatnog profita. Na pitanje novinara o kontroverznoj izjavi Kelien Konvej, portparol Bele kuće Šon Spajser samo je kratko prokomentarisao da je Trampovoj saradnici "dat savet" tim povodom, ne precizirajući o čemu je reč. Predsednik Donald Tramp poručio je u sredu da se robna kuća "Nordstrom" ponela "nefer" prema njegovoj ćerki Ivanki, jer je prestala da prodaje njenu modnu  kolekciju.  "Nordstrom je tako nefer tretirao moju ćerku Ivanku. Ona je divna osoba - uvek me navodi da uradim pravu stvar. Užas", poručio je Tramp na Tviteru. Pošto je ova poruka bila prvo postavljena na Trampovom ličnom Tviter nalogu, ona je retvitovana više od 6.000 puta u manje od jednog sata. Retvitovana je i sa zvaničnog naloga Bele kuće. Trampov potez kritikovali su advokati koji se bave etičkim pitanjima. Nordstrom je juče saopštio da odluka nije bazirana na politici, nego na popularnosti i prodaji brenda.   Kompanija je navela da je prodaja proizvoda Ivanke Tramp postojano opadala tokom protekle godine posebno u poslednjoj polovini 2016. "do te mere da više nije poslovno imalo smisla nastaviti prodaju tog brenda."  

Nastavak na VOA...






Povezane vesti

Tramp, etika i ćerkina modna linija

Izvor: N1 televizija, 09.Feb.2017

Savetnica Bele kuće pritekla je u odbranu kompanije Ivanke Tramp, ćerke predsednika SAD Donalda Trampa, čija modna marka nailazi na bojkot nekih trgovačkih lanaca...Savetnica Bele kuće Keljan Konvej je u izjavi za Fox News krenula stopama predsedika SAD i branila Ivanku Tramp i njenu modnu kuću...

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta VOA. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta VOA. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.