Tramp uskoro u četiri oka sa Abeom: Rešiti problem Severne Koreje

Izvor: Vesti-online.com, 23.Okt.2017, 11:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tramp uskoro "u četiri oka" sa Abeom: Rešiti problem Severne Koreje

Japanski premijer Šinzo Abe izjavio je danas da će razgovarati sa američkim predsednikom Donaldom Trampom veoma detaljno o Severnoj Koreji, kada on bude u poseti Japanu narednog meseca i ponovio privrženost dveju zemalja da zajedno rade na tom problemu.

Abe je izjavu dao na konferenciji za novinare koju je održao, nakon što je njegova koalicija  zadržala dvotrećinsku većinu na jučeršnjim parlamentarnim izborima, preneo je Rojters.

Abe i Tramp razgovarali >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << su telefonom nakon objavljivanja jučeršnjih rezultata i prema rečima zamenika sekretara njegovog kabineta Jasutošija Nišimure, japanski premijer i američki predsednik planiraju da zajedno igraju golf 5. novembra, kada je planirana Trampova prva poseta Japanu.

Na konferenciji za novinare Abe je najavio i da planira novi susret sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom na marginama samita Azijsko-pacifičke ekonomske saradnje (APEC), koji će biti održan u novembru u Vijetnamu.

- Ovaj uspeh daje nam osnovu za sprovođenje snažne spoljne politike. Kao deo tih napora, posebno planiram novi susret sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom u novembru na samitu APEC - rekao je Abe.

Abe je rekao i da želi da razgovara sa kineskim predsendikom Si Đinpingom i dodao da tokom tih razgovora namerava da istakne važnost pronalaženja rešenja za severnokroejski raketni i nuklearni program.

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.