Tramp najavio smanjenje broja vojnika u Avganistanu na 8.600

Izvor: NoviMagazin.rs, 29.Avg.2019, 18:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tramp najavio smanjenje broja vojnika u Avganistanu na 8.600

Predsednik SAD Donald Tramp izjavio je danas da Vašington planira da smanji broj američkih vojnika u Avganistanu na 8.600 i da će potom odlučivati o daljem povlačenju iz te zemlje.

Tramp je za Foks njuz rekao da se SAD približavaju sklapanju sporazuma s avganistanskim pobunjenicima talibanima, ali da nije siguran da će do toga doći.

Pentagon razvija planove za povlačenje polovine od >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << 14.000 američkih vojnika iz Avganistana, dok talibani žele da svi Amerikanci napuste zemlju.

Načelnik Generalštaba Oružanih snaga SAD Džozef Danford izjavio je juče da je prerano da se govori o potpunom povlačenju iz Avganistana. On je rekao da će eventualni sporazum SAD i talibana zavisiti od bezbednosne situacije i da je avganistanskim snagama i dalje potrebna američka pomoć.
Pogledaj vesti o: Donald Tramp

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Tramp najavio smanjenje broja vojnika u Avganistanu na 8.600

Izvor: Danas, 29.Avg.2019

Predsednik SAD Donald Tramp izjavio je danas da Vašington planira da smanji broj američkih vojnika u Avganistanu na 8.600 i da će potom odlučivati o daljem povlačenju iz te zemlje. Članak Tramp najavio smanjenje broja vojnika u Avganistanu na 8.600 se pojavljuje prvo na Dnevni list Danas.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.