Tramp: Kineska nesposobnost dovela do širenja virusa i smrti širom sveta

Izvor: NoviMagazin.rs, 21.Maj.2020, 08:13

Tramp: Kineska nesposobnost dovela do širenja virusa i smrti širom sveta

Predsednik SAD Donald Tramp ponovo je optužio Kinu za "nesposobnost" navodeći da je to dovelo do širenja koronavirusa svetom i smrti, prema poslednjim podacima, više od 325.000 ljudi.

"Neki ludak u Kini upravo je objavio saopštenje u kojem okrivljuje sve, osim Kine, za virus, koji je ubio stotine hiljada ljudi. Molim vas objasnite ovom glupanu da je nesposobnost Kine i ništa drugo, dovelo do ovog masovnog ubistva širom sveta”, napisao je Tramp sinoć na svom Tviter >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << nalogu.

Američki predsednik nije precizirao o čijem saopštenju je reč, ali američki mediji koji su preneli Trampov tvit, podsećaju da je kineski ministar spoljnih poslova Žao Lilijan prozvao predsednika SAD.

Šef kineske diplomatije je na Tviteru naveo da Tramp od Svetske zdravstvene organizacije (SZO) pravi "žrtvenog jarca" zbog svog "neadekvatnog odgovora" na pandemiju.

Tramp je početkom sedmice uputio pismo SZO, preteći da će trajno prekinuti njeno finansiranje zbog "užasnog upravljanja pandemijom i prikrivanja dokaza o širenju korona virusa".

On je dao rok od 30 dana da SZO napravi "značajan napredak i pokaže nezavisnost u odnosu na Kinu" ili će, u suprotnom, SAD napustiti tu organizaciju.

SAD su najveći pojedinačni finansijer SZO, sa oko 15 odsto udela u godišnjem budžetu.
Pogledaj vesti o: Donald Tramp

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

RT: „Sve dolazi sa vrha“: Tramp ponovo osudio Kinu, optužujući je za „propagandni napad“ na SAD i EU zbog koronavirusa

Izvor: Vostok.rs, 21.Maj.2020

Američki predsednik Donald Tramp ponovo je osudio Kinu, tvrdeći da je ta zemlja "lako" mogla zaustaviti pandemiju koronavirusa i da sada vodi informacioni rat kako bi izbegla odgovornost. Tramp se obrušio na Peking u naletu poruka na Tviteru, očigledno kao odgovor na nedavno saopštenje portparola...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.