Ludak iz Kine... Recite mu da su krivi za masovna ubijanja širom sveta FOTO

Izvor: B92, 20.Maj.2020, 18:49

"Ludak iz Kine... Recite mu da su krivi za masovna ubijanja širom sveta" FOTO

Američki predsednik Donald Tramp ponovo je danas napao Kinu optuživši je za "masovno ubijanje širom sveta".

Tramp je svoj tvit uputio "ludaku iz Kine", što je bio poslednji govor mržnje iz Bele kuće upućen Pekingu, koji Tramp koristi u predizbornoj kampanji.

"To je bila 'nesposobnost Kine', ništa drugo nije učinilo ovo masovno ubijanje širom sveta", napisao je Tramp.

Koronavirus je prvo zabeležen u kineskom gradu Vuhanu u decembru 2019. godine >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i proširio se po svetu, a prema poslednjim podacima, odneo je 323.000 ljudskih života i uzrokovao veliku ekonomsku štetu.

Tramp se u početku nije ozbiljno poneo prema epidemiji, a kasnije se okrenuo tvrdnjama da je Kina omogućila međunarodno širenje virusa.

Bela kuća je ta koja je iznela tvrdnje da je kovid 19 nastao u laboratoriji, ali do sada nije ponudila dokaze za to.

Tramp je uputio i pretnje odmazde svom najvećem ekonomskom rivalu, Kini.

Takođe je zapretio da će SAD prekinuti finansiranje Svetske zdravstvene organizacije, zbog toga što je SZO, prema njegovim rečima, pomogla Kini u prikrivanju informacija i koronavirusu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Tramp optužuje Peking za MASOVNA UBISTVA: Tenzije između SAD i KINE sve više rastu!

Izvor: SrbijaDanas.com, 20.Maj.2020

Predsednik Sjedinjenih Američkih Država Donald Tramp okrivio je Kinu da je odgovorna za "masovno ubijanje širom sveta" zbog pandemije korona virusa...Tramp, koji je na početku pandemije spustio ozbiljnost pretnje, značajno je promenio stav i sada okrivljuje Kinu što je dozvolila širenje korona...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.