Izvor: RTS, 21.Maj.2022, 09:01

Tornado poharao delove Nemačke, više od 50 povređenih

U razornom udaru tornada praćenog olujnim vremenom, koje je pogodilo zapadni deo Nemačke, poginula je najmanje jedna osoba, a povređeno je više od 50 ljudi, od kojih 10 teško, preneli su lokalni mediji.
Na slikama objavljenim na društvenim mrežama vidi se da je reč o tornadu sa karakterističnim rotirajućim ciklonom koji razbacuje krhotine kroz vazduh, iako nemačka meteorološka služba u prvi mah nije potvrdila da se radi o tornadu, prenosi >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Rojters.

U gradu Vitgertu na krajnjem zapadu zemlje preminuo je 38-godišnji muškarac od povreda glave zadobijenih nakon pada posle pretrpljenog strujnog udara u poplavljenom podrumu, preneli su lokalni mediji i policija.
U nevremenu je povređeno više od 50 ljudi, od kojih najmanje 10 teško, navode nemački mediji.  
Policija je saopštila da je su železnički i drumski saobraćaj poremećeni širom regiona.
Na društvenim mrežama objavljene su fotografije iz grada Helinghauzenu na kojima se vidi da je nevreme iščupalo toranj s crkvenog krova.
Policija je objavila slike iz grada Paderborna na kojima se vidi oboreno drveće i krovovi koje je vetar podigao s kuća i srušio.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.