Toni Bler izbegao građansko hapšenje u Hong Kongu

Izvor: Politika, 15.Jun.2012, 10:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Toni Bler izbegao građansko hapšenje u Hong Kongu

HONG KONG – Bivši britanski premijer Toni Bler izbegao je građansko hapšenje u Hong Kongu kad je Tom Grandi (29), koji živi već sedam godina u Hong Kongu, pokušao da ga uhapsi zbog ratnih zločina.

Grandi, koji vodi vebsajt „Global Sitizen”, pokušao je juče da izvrši građansko hapšenje Blera i približio se podijumu u trenutku kada je bivši britanski premijer počinjao govor o „veri i globalizaciji” na Univerzitetu Hong Kong.

Međutim, čuvari su sprečili >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << Grandija u njegovoj nameri i mirno ga izveli iz sale.

„Hteo sam da podsetim na Blerovu ulogu u ratnim zločinima u poslednjem ratu u Iraku” i rekao sam mu „da je izazvao smrt najmanje 100.000 nedužnih ljudi”, ispričao je Grandi.

On je podsetio da je „Bler 2009. priznao da bi išao u rat bez obzira na to da li je Sadam Husein imao ili ne oružje za masovno uništenje”.

Od kada je otišao sa funkcije premijera 2007, Bler je više puta doživeo pokušaje građanskog hapšenja kao i javne proteste, prenose britanski mediji.

Tanjug

objavljeno: 15/06/2012

Nastavak na Politika...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Pokušao da uhapsi Tonija Blera

Izvor: Kurir, 15.Jun.2012

Tom Grandi pokušao je da izvrši građansko hapšenje bivšeg britanskog premijera dok je govor o "veri i globalizaciji" na Univerzitetu Hongkong, ali su ga čuvari sprečili..HONG KONG - Bivši britanski premijer Toni Bler izbegao je građansko hapšenje u Hongkongu kada je Tom Grandi (29), koji živi...

Nastavak na Kurir...

ZA DLAKU: Toni Bler izbegao građansko hapšenje u Hong Kongu!

Izvor: Telegraf.rs, 15.Jun.2012

29-godišnji Tom Grandi je želeo da podseti na ulogu bivšeg britanskog premijera u ratu u Iraku, čime je izazvao smrt najmanje 100 hiljada nedužnih ljudi

Nastavak na Telegraf.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.