Izvor: B92, 21.Jan.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tinejdžer ubio novinara Dinka

Istanbul -- Tinejdžer Ogun Samast, uhapšen zbog sumnje da je ubio novinara jermenskog porekla Hranta Dinka, priznao da je počinio taj zločin.

Državni tužilac Ahmet Kokčinar izjavio je agenciji Anadolija da je tinejdžer tokom ispitivanja u gradu Samsun priznao da je ubio Dinka. Tinejdžer, za kojeg se pretpostavlja da ima 16 ili 17 godina, uhapšen je u Samsunu posle dojave njegovog oca, pošto je policija na turskoj televiziji objavila fotografiju osumnjičenog počinioca.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Samast je uhapšen u autobusu, kojim se vraćao iz Istanbula u rodni grad, posle čega je, u pratnji policije, prebačen privatnim avionom u Istanbul na dalja ispitivanja, saopštila je policija.

Dinku su dugo pretili turski nacionalisti, a i više puta mu je u zemlji suđeno zbog napisa o pogromu koji su Turci izvršili nad Jermenima početkom XX veka.

Dink nikada nije zatražio policijsku zaštitu, a samo je povremeno putovao u pratnji telohranitelja.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.