Tinejdžer u Kaliforniji ubio dvoje, a zatim pucao sebi u glavu

Izvor: RTS, 16.Nov.2019, 09:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tinejdžer u Kaliforniji ubio dvoje, a zatim pucao sebi u glavu

Tinejdžer koji je ubio dvoje učenika iz razreda i ranio još troje u srednjoj školi u Južnoj Kaliforniji, pucao je sebi u glavu i umro u bolnici, saopšteno je iz kancelarije šerifa okruga Los Anđeles.
Dečak je pucao u pet učenika u kalifornijskoj srednjoj školi, a zatim je uperio pištolj prema sebi, rekao je lokalni šerif u petak.

"Natanijel Tenosuke Berhau (16), učenik drugog razreda >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << srednje škole Sogus, primljen je u bolnicu i lečen od samoranjavanja glave pištoljem, ali je podlegao povredama. Njegova majka je bila prisutna u trenutku smrti", saopšteno je iz šerifove kancelarije. 
Vlasti su saopštile da nemaju trag o tome šta je pokrenulo krvoproliće u mestu Santa Klarita.
Dvoje od pet učenika na koje je pucao umrlo je od posledica ranjavanja.
Berhau je tog dana slavio 16. rođendan. U dvorištu je iz ranca izvadio poluatomatski pištolj, stajao na jednom mestu i uzastopno streljao svoje žrtve pre nego što je okrenuo pištolj ka sebi i ispalio poslednji metak u glavu.
Sve škole u ​​okrugu Hart u Santa Klariti – oko 65 kilometara severno od Los Anđelesa – bile su zatvorene.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

NA 16. ROĐENDAN IZREŠETAO DRUGOVE: Pucnjava trajala svega nekoliko sekundi, a onda je presudio i sebi (VIDEO)

Izvor: Kurir, 16.Nov.2019

LOS ANĐELES - Šerif okruga Los Anđeles Aleks Viljanova izjavio je da se Natanijel Berhau, koji je u četvrtak ujutru usmrtio dve i ranio još tri osobe u svojoj srednjoj školi Saugus u Santa Klariti, preminuo nakon što je posle krvoprolića pucao sebi u glavu.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.