Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 21.Maj.2008, 03:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tina Kajdanou prvi ambasador SAD na Kosovu

VAŠINGTON - Američki predsednik Džordž Buš imenovaće aktuelnog šefa misije američke ambasade u Prištini Tinu Kajdanou za prvog ambasadora SAD na Kosovu. Kajdanou je u protekle tri godine bila diplomata drugog ranga i aktuelni je šef američke misije u Prištini. Priznanjem nezavisnosti Kosova, američka diplomatska misija postale je ambasada, a Kajdanou će time postati prvi američki ambasador u Prištini.

Bela kuća je najavila da će Buš uskoro nominovati Kajdanou >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << za ambasadora, a njeno imenovanje, prema Ustavu SAD, moraće da odobri i Senat. Ona će potom formalno stupiti na dužnost.

Agencija Asošijeted pres navodi da Kajdanou ima veliko diplomatsko iskustvo u bivšoj Jugoslaviji. Ona je služila u ambasadama SAD u Sarajevu, Skoplju, Beogradu i sada na Kosovu.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Buš će imenovati Tinu Kajdanou za ambasadora u Prištini

Izvor: Blic, 21.Maj.2008

Predsednik Sjedinjenih Američkih Država Džordž Buš imenovaće Tinu Kajdanou za prvog američkog ambasadora na Kosovu, saopštila je Bela kuća. ..Kajdanou je do sada bila šef Američke kancelarije u Prištini, a prethodno je bila na mestu zamenika šefa misije pri američkoj ambasadi u Sarajevu,...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.