Timošenko: Ako ne budem predsednica, biće revolucije

Izvor: Politika, 06.Maj.2014, 22:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Timošenko: Ako ne budem predsednica, biće revolucije

KIJEV –Bivša ukrajinska premijerka i jedna od kandidata na predstojećim predsedničkim izborima Julija Timošenko je danas izjavila da je ona jedina od svih političara u Ukrajini sposobna za sprovođenje političkih reformi koje su toj zemlji tako neophodne.

Timošenko je na konferenciji za novinare u gradu Nikolajevu, na jugu Ukrajine, otvoreno rekla: „Ukoliko građani izaberu drugog kandidata, neće moći da bude izbegnuta treća runda revolucije”, prenela je agencija >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << Itar-Tas s.

„Ne želim više da budem odgovorna za propast revolucije. Ako Ukrajina izabere drugog predsednika, a ja zapravo imam samo jednog rivala, mislim da ćemo morati da pokrenemo treću rundu revolucije. U suprotnom, mislim da nema šanse da promene budu sprovedene. Prosto, ja poznam sve te ljude”, istakla je Timošenkova.

Ona je takođe iznela predlog zakona za koji je rekla da će doprineti rešenju problema korupcije, ali je priznala da mnogi predstavnici vlasti predvođene oligarsima, među kojima je i njen glavni rival na predstojećim predsedničkim izborima Petar Porošenko, jednostavno nisu zainteresovani za taj predlog.

Prema najnovijim anketama, Porošenko ima podršku 33,3 odsto glasača, dok Timošenkova može da računa na deset odsto glasova. Prevremeni predsednički izbori u Ukrajini su zakazani za 25. maj.

-----------------------------------------------------------

Stejt department: Referendum na istoku Ukrajine nezakonit

VAŠINGTON – SAD su saopštile da će referendum o nezavisnosti delova istočne Ukrajine koji za 11. maj najavljuju proruske snage u toj zemlji biti „nezakonit” i da ga neće priznati nijedna „civilizovana zemlja”.

Portparolka Stejt departmenta Džen Psaki ocenila je da bi taj referendum bio sličan onom na Krimu koji je doveo do prisajedinjenja tog strateškog crnomorskog poluostrva Rusiji.

Samo nekoliko zemalja priznalo je taj čin, a SAD i Evropska unija uvele su zbog toga sankcije Rusiji.

Džen Psaki je još rekla da bi svi Ukrajinci trebalo da odlučuju o budućnosti zemlje na predsedničkim izborima 25. maja. 

Tanjug, Beta-AP

objavljeno: 06.05.2014

Nastavak na Politika...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Timošenko: Ili ću biti predsednica ili sledi revolucija

Izvor: NoviMagazin.rs, 06.Maj.2014

Bivša ukrajinska premijerka i jedna od kandidata na predstojećim predsedničkim izborima Julija Timošenko je danas izjavila da je ona jedina od svih političara u Ukrajini sposobna za sprovođenje političkih reformi koje su toj zemlji tako neophodne.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Timošenko: Biće revolucije, ako ne pobedim

Izvor: RTS, 07.Maj.2014, 10:15

Bivša ukrajinska premijerka i jedna od kandidata na predstojećim predsedničkim izborima Julija Timošenko je rekla da je ona jedina od svih političara u Ukrajini sposobna za sprovođenje političkih reformi koje su toj zemlji tako neophodne...Julija Timošenko je na konferenciji za novinare u gradu...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.