Tilerson: Imamo komunikaciju s Pjongjangom, nismo u mraku

Izvor: N1 televizija, 30.Sep.2017, 15:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tilerson: Imamo komunikaciju s Pjongjangom, nismo u mraku

SAD imaju "kanale komunikacije" sa Severnom Korejom i "ispituju" volju vlade u Pjongjangu da razgovara o nuklearnom programu, rekao je danas u Pekingu državni sekretar SAD Reks Tilerson.

"Postavljamo pitanja. Imamo svoje linije komunikacije sa Pjongjangom, nismo u potpunom mraku. Imamo otvorena dva ili tri kanala komunikacije", rekao je Tilerson novinarima.

On je naveo da SAD "ispituju teren" i poručio novinarima da "ostanu pažljivi". "Možemo da pričamo sa njima >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << i pričamo s njima", naveo je Tilerson.

Tilersonova izjava dolazi u jeku veoma agresivnih izjava predsednika SAD Donalda Trampa i severnokorejskog lidera Kim Džong Una.

Državni sekretar se danas sastao sa kineskim predsednikom Si Djinpingom i ministrom spoljnih poslova Vang Jiem, u okviru posete koja priprema posetu Trampa Kini u novembru, ali se bavi i pitanjem Severne Koreje.

Tilerson je naveo da Kina, glavni saveznik i ekonomski partner Severne Koreje, nije posrednik u kontaktima Vašingtona i Pjongjanga.

Nešto ranije, severnokorejska državna organizacija za inostranu propagandu nazvala je Trampa "starim psihopatom" na "samoubilačkoj misiji izazivanja nuklearne katastrofe koje će od Amerike napraviti okean vatre".

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.