Izvor: Blic, 02.Okt.2006, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Test za premijera Đurčanja

Test za premijera Đurčanja

U Mađarskoj su juče održani lokalni izbori, nedugo posle oštrih protesta koje je izazvalo priznanje premijera Ferenca Đurčanja da je njegova partija lagala da bi pobedila na parlamentarnim izborima.

Zbog toga opozicija lokalne izbore, na kojima pravo glasa ima oko osam miliona birača, naziva 'referendumom o vladi' koji će pokazati da građani ne podržavaju vladu socijaldemokrata i liberala. Kako ocenjuju stručnjaci, popularnost >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << koalicione vlade je sa 40 odsto pala na 25 odsto, dok se podrška opozicionom Savezu demokratske omladine (Fides) popela na 34 odsto. Mađarska vlada je odmah posle parlamentarnih izbora pristupila nepopularnim ekonomskim merama pa je, između ostalog, povećala poreze, kako bi smanjila budžetski deficit sa deset na tri odsto bruto domaćeg proizvoda, što je gornji limit koji propisuje Evropska unija.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.