Teslina bista uskoro u Turskoj

Izvor: Radio 021, 30.Jul.2015, 11:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Teslina bista uskoro u Turskoj

Teslina bista, rad akademskog vajara iz Banja Luke - Bojana Mikulića, uskoro će biti postavljena u Turskoj - u Izmiru u okviru izmirskog Univerziteta, saopštila je danas Teslina naučna fondacija iz Filadelfije.

Bistu će Nikola Lončar iz Tesline naučne fondacije predati generalnom konzulu Republike Srbije u Istanbulu Zoranu Markoviću, a rektor Univerziteta u Izmiru sa zadovoljstvom je prihvatio ovaj poklon.

Ideja se rodila u maju ove godine, kada je Komora inženjera >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << i tehničara Izmira organizovala simpozijum pod nazivom "Nikola Tesla - pionir električne energije" kojem je prisustvovalo više od 1.200 ljudi.

"Tesla je inspiracija. Omladina i studenti u Turskoj bili su veoma otvoreni i zainteresovani za nova saznanja", naveo je Lončar. On je rekao da su bili toliko ganuti pažnjom i interesovanjem za Teslu i njegov rad, da su poželeli da Teslina bista ostane tu i za pokolenja koja dolaze.

"Kada počne nova školska godina, Teslina bista krasiće park Univerziteta. Ovo je deseta Teslina bista koju je naša Fondacija darovala", dodao je Lončar.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.