Teško ranjen guverner u Iraku

Izvor: Radio 021, 07.Sep.2014, 17:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Teško ranjen guverner u Iraku

U minobačkom napadu teško je ranjen guverner iračke provincije Anbar, Ahmed al-Dulaima, u gradu Barvani koji su vlasti preuzele od ekstremista.

Iračka vojska i saveznička plemena započele su veliku operaciju nakon što su američki avioni izveli napade u toj oblasti.

Šrapneli su ranili Dulaimija u glavu, i tom prilikom je ranjeno i sedam vojnika, javio je AFP. U sukobima u nekoliko iračkih oblasti ranije je ubijeno nekoliko iračkih zvaničnika.

Iračke vlasti >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << nastoje da ponovo uspostave kontrolu nad delovima zemlje koje su zauzeli džihadisti nakon što su krenuli u napade u junu. U borbu protiv džihadista krenule su i američke snage vazdušnim udarima, da bi pre svega pomogle kurdskim snagama na severu zemlje.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.