Tesko prodaje prodavnice u Južnoj koreji

Izvor: Press, 07.Sep.2015, 11:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tesko prodaje prodavnice u Južnoj koreji

Britanski lanac supermarketa Tesko (Tesco) pristao je danas da proda svoj kapital u Južnoj Koreji vredan skoro šest milijardi dolara.
          Akvizicija južnokorejske kompanije MBK Partners i grupe investitora iz Kanade i Singapura najveća je do sada u toj zemlji i najveća u Aziji ove godine. Homeplus je drugi po veličini trgovinski lanac u Južnoj Koreji i ostvaruje prihod od oko 7,1 >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << milijardu dolara (8,6 hiljada milijardi korejskih vona) godišnje. Dva kanadska penziona fonda i državna investiciona kompanija Temasek iz Singapura deo su konzorcijuma. Tesko, koji je tokom februara prijavio godišnji gubitak od oko 8,5 milijardi dolara, reorganizuje poslovanje kompanije, pa je u aprilu zatvorio 43 prodavnice koje ne donose profit. Kompanija Homeplus suočava se s tužbama u Južnoj Koreji. Rukovodioci kompanije u februaru su optuženi za prodaju ličnih podataka nekoliko miliona kupaca  osiguravajućim kompanijama koje su koristile informacije za marketing.

Nastavak na Press...






Povezane vesti

Tesko se predao, beži iz Južne Koreje

Izvor: B92, 07.Sep.2015

Britanski lanac supermarketa Tesko pristao je danas da proda svoj kapital u Južnoj Koreji vredan skoro šest milijardi dolara...Akvizicija južnokorejske kompanije MBK Partners i grupe investitora iz Kanade i Singapura najveća je do sada u toj zemlji i najveća u Aziji ove godine...Homeplus je drugi...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.