Teški udarni dron „Ohotnik“ izveo prvi zajednički let sa avionom Su-57

Izvor: Vostok.rs, 27.Sep.2019, 16:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Teški udarni dron „Ohotnik“ izveo prvi zajednički let sa avionom Su-57

Najnovija ruska teška udarna bespilotna letelica „Ohotnik“ izvela je prvi zajednički let s borbenim avionom pete generacije Su-57. Prema saopštenju Ministarstva odbrane Ruske Federacije, let je trajao više od pola sata, te da se odvijao u okviru programa testiranja. Let je izveden "u automatizovanom režimu, u potpunoj konfiguraciji sa pristupom zoni dežurstva". Kako se navodi, razrađuje se interakcija između bespilotne letelice i aviona Su-57, kako bi se proširilo radarsko polje aviona i omogućilo mu da gađa neprijateljske ciljeve ne ulazeći u zonu protivvazdušne odbrane.
"Ohotnik" je namenjen da bude prva teška bespilotna letelica sa ofanzivnom namenom. Izrađen je po šemi „letećeg krila“ uz upotrebu posebnih materijala i obloga koji ga čine praktično nevidljivim za radare. Opremljen je motorom serije AL-31, koji se koristi i na lovcima Su-27, kao i opremom koja omogućava optičko, elektronsko, radio i drugo izviđanje.
 
Takođe, na krilima bespilotne letelice nema karakterističnih nosača za oružje jer su ubojna sredstva smeštena unutar trupa.
 
 
 

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.