Teške optužbe: Američki ambasador upravljao Haitijem, a došao na Balkan da izazove Majdan

Izvor: B92, 06.Jun.2023, 07:31

Teške optužbe: Američki ambasador upravljao Haitijem, a došao na Balkan da izazove Majdan

Sjedinjene Američke Države će pokušati da organizuju u Bugarskoj Majdan, smatra lider opozicione partije "Preporod" Kostadin Kostadinov.

Veruje da Vašington nije slučajno imenovao Keneta Mertena za novog šefa svoje diplomatske misije u Bugarskoj, jer je on, dok je bio u Haitiju, direktno upravljao tom zemljom.

"Taj ambasador sada u Bugarskoj priprema ili neku vrstu Majdana ili teren na kome će da se obračuna sa opozicijom. Nadam se da do toga neće doći. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Međutim, uveren sam da ako to žele da urade, oni će uraditi. Reći ću još nešto - oni će želeti da se obračunaju sa nama i opozicijom, odnosno sa partijom ‘Preporod’, jer druge opozicije za sada nema", rekao je on.

Kostadinov je podsetio na nedavni skandal u kome je učestvovao bivši premijer Bugarske Kiril Petkov, a koji se odnosi na objavljen snimak sa sednice njegove partije "Nastavićemo promene" u kome je sa najbližim saradnikom Asenom Vasiljevom govorio o reformi specijalnih službi.

Govorili su o novim načelnicima čije je imenovanje „usaglašeno sa ambasadama“, ali se na snmku ne čuje da li je reč o jednoj ambasadi ili ambasadama.

Prema mišljenju političara, reč je o američkoj ambasadi. On se nada da neće doći do situacije koja je bila u Ukrajini 2014. godine kada su snajperisti pucali na specijalnu jedinicu "Berkut".

Partija "Preporod" koju protivnici, uključujući i Petkova, smatraju posrednikom ruskih interesa u Bugarskoj, mnogo puta je izrazila zabrinutost da SAD nameravaju da uvuku zemlju u rat sa Rusijom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.